Stanivukovića će pregledati psihijatri iz Sokoca: Zapalio vanbračnu suprugu

Neuropsihijatrijsko nadvještačenje Branislava Stanivukovića (44), optuženog da je zapalio i usmrtio vanbračnu suprugu Milicu Marinković (33), uradiće specijalisti Psihijatrijske klinike iz Sokoca.

Odlučeno je to nakon što je vještak odbrane psihijatar Milan Stojaković utvrdio da je optuženi krivično djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti te Sud smatra da je zbog dva različita nalaza neophodno uraditi nadvještačenje, a nalaz će obrazlagati video-linkom.

Ranije je vještak tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović, specijalista psihijatrije, utvrdila da je Stanivuković u vrijeme činjenja krivičnog djela bio u stanju smanjene uračunjivosti do bitno, ali ne i bitno.

Kako je navela, optuženi ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti, plahovit je, naprasit, eksplozivan, impulsivan i postoji opasnost da bi mogao da ponovi ili počini novo krivično djelo.

S druge strane, Stojaković tvrdi da je Stanivuković u vrijeme počinjenja djela bio u stanju emocionalne razjarenosti i kod njega je postojala kulminacija afekta. Naveo je da je on osoba skromnih intelektualnih sposobnosti – ispod prosjeka, prenose Nezavisne.

Istakao je da u ovom slučaju ima i doprinosa žrtve jer su se Stanivuković i Milica svađali i ona ga je napuštala 30 do 40 puta te njegova sposobnost da shvati značaj djela i upravlja postupcima bila je bitno smanjena u vrijeme počinjenja djela.

“Ima psihopatsku strukturu ličnosti i ovakve osobe imaju poteškoće uvida u djelo koje čine, kao i u njegove posljedice”, pojasnila je psiholog Anita Đuričić, koju je angažovala odbrana.

Stanivuković je optužen da je suprugu Milicu zlostavljao od 2010. do 20. jula 2020, kada ju je polio benzinom i zapalio naočigled njene kćerke S.M. u Aleksandrovcu, kod Laktaša, a od teških povreda je preminula 3. avgusta.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79