Stanivukovićeve izjave mogle dovesti do katastrofe

Stanivukovićeve izjave mogle dovesti do katastrofe


Na Trgu Krajine u Banja Luci održano je okupljanje zdravstvenih radnika i pacijenata iz vremena pandemije virusa korona koji su izrazili svoju zabrinutost zbog izjava gradonačelnika Draška Stanivukovića, u vezi sa snabdijevanjem kiseonikom tokom pandemije. Smatraju da su njegove izjave mogle dovesti do katastrofalnih posljedica.

Okupljanje je podržao direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, Vlado Đajić, koji je izjavio da obustava istrage od strane Tužilaštva potvrđuje da afera “Kiseonik” nije postojala.

“Ovdje su revoltirani zdravstveni radnici, pacijenti i porodice oboljelih koji su zbog Stanivukovićevih izjava pretrpjeli strah”, izjavio je Đajić.

Đajić je istaknuo dva ključna razloga okupljanja. Prvi je vezan uz događaj 2. oktobra 2021. godine, kada je Stanivuković okupio svoje istomišljenike i tražio hapšenje rukovodilaca zdravstvenih ustanova te izjavio da koriste prljavi i čađavi kiseonik.

“Mi, zdravstveni radnici, nismo dozvolili da nas to pokoleba, kako zbog pacijenata, tako i zbog njihovih porodica”, istakao je Đajić.

Potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika ide dobro, no Đajić nije mogao precizirati koliko je potpisa dosad prikupljeno.

“Tačne brojke će biti saopštene uskoro”, kazao je Đajić.

Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra u UKC RS, zahvalila se svima koji su podržali okupljanje.

“Tokom cijelog vremena nemilosrdne borbe sa virusom korona, imali smo teške trenutke, a jedan od njih je afera ‘Kiseonik’. Mnogi građani su doveli u pitanje sve što radimo”, rekla je Zeljkovićeva.

Međutim, dodala je da se zdravstveni radnici nisu pokolebali.

“Nastavili smo sa svojim radom jer smo znali da ispravno postupamo”, naglasila je načelnica Urgentnog centra u UKC RS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija