Stanje na putevima: evo gdje je obustavljen saobraćaj

Zbog saobraćajne nezgode na autoputu A-1 dionica Jošanica- Podlugovi, putnička vozila saobraćaju usporeno, dok je za teretna vozila potpuno obustavljen saobraćaj. 

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne, saobraća se otežano i usporeno. Na dionicama u višim planinskim predjelima ugaženog snijega i leda na kolovozu ima do 5 cm. U tim područjima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Posebno skrećemo pažnju na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na dionice: Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Livno, Bugojno-Kupres-Livno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, te na šire područje Prijedora, Ključa, Mrkonjić Grada i Skender Vakufa.

Na jugu zemlje trenutno se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments