STANJE NA PUTEVIMA: EVO KOJI DIO PUTA M-17 JE BLOKIRAN!

Niske temperature pogoduju formiranju poledice. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama višim predjelima, kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav. Učestali su i odroni zemlje ili kamenja na planinskim prevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem (R-445).

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Povodom Dana državnosti BiH na području FBiH od 00 sati 25.11. (nedjelja) do 24 sata 26.11. (ponedjeljak) zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments