Stanje na putevima: Haos na Bradini

Nove snježne padavine koje su tokom noći počele padati u Konjicu, jutros su već počele praviti problem na planinskom prevoju Bradina, gdje se saobraćaj trenutno odvija jako otežano. 

Na dionici magistralnog puta M-17 u mjestu Zukići kod Konjica na saobraćajnici se trenutno nalazi nekoliko zaglavljenih kamiona sa prikolicama.

Saobraćaj se na ovome dijelu puta odvija otežano i usporeno.

Pripadnici Policijske uprave Konjic su na licu mjesta i reguliraju saobraćaj.

Zbog snježnih padavina i niskih temperatura otežano je saobraćanje na većini puteva u Bosni i Hercegovini.

Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali se tu upozorava na povremeno jače udare vjetra.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snježnih padavina i jakog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Hayat / Foto: Avaz)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79