Stanje na putevima: oprez moguća magla

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajamo putne pravce Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic-Mostar, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Mrkonjić Grad, kao i dionice u dolinama rijeka LašveBosne i Save. Kolovoz je pretežno vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja jutros se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta. Zbog predstojećih praznika, pojačan promet vozila tokom dana očekuje se i na ostalim graničnim prelazima, posebno na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79