Stanje na putevima u BiH! Usporen saobraćaj radi životinja!

Redakciji portala ste poslali informacije da je na traznitu prije Kosmosa uspored saobraćaj radi ovaca na cesti!

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

loading...

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Zelenkovac, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenom dionicom.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenicazbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Loading..