Stanovnici Sarajeva ogorčeni: “15 miliona za rupu koja ne služi ničemu”

Kompletna izgradnja škole u kojoj je mjesto našao i vrtić na Aneksu, koštala je oko sedam miliona KM.

Oko pet miliona KM je uloženo u sportsku dvoranu Srce koja je postala mjesto okupljanja djece i omladine iz novogradskih naselja.

Podzemna garaža sa dva nivoa ispod zemlje, sa 157 parking mjesta, sa ugrađenim protivpožarnim aparatima, rampama, naplatnim kućicama i svim ostalim koštala je Općinu Stari Grad oko 6,5 miliona KM.

A 15 miliona KM je uloženo u pothodnik na Hrasnom Brdu koji je otvoren u augustu 2018. a danas se nalazi u katastrofalnom stanju.

– To nije tako samo danas, nego od prvoga dana. “Našminkali” su ga, sredili i otvorili uz brojne zvanice. Čim su se reflektori ugasili nastao je potpuni mrak. Prilikom predstavljanja ovoga projekta građanima je najavljeno kako će biti 24 satna fizička zaštita, ali i osvjetljenje, da će liftovi raditi i da će se redovno čistiti.

Ništa od toga se nije desilo. Pothodnik na Hrasnom Brdu je postao leglo zaraze, okupljalište narkomana, skitnica, javni toalet.

Potpuni je mrak jer su sijalice polomljene, a lift ne radi, ne čisti se i nema fizičku zaštitu, priča
nam ogorčena stanovnica Hrasnog Brda i napominje da su se više puta obraćali Mjesnoj zajednici, Općini Novo Sarajevo, Direkciji za ceste KS-a, ali ništa se nije promijenilo.

Najteže je što, osim pothodnika, građani nemaju drugu mogućnost da pređu ulicu, a da se ne izlože velikoj opasnosti od vozila koja na ovu raskrsnicu dolaze iz pet pravaca.

Posebno je teško osobama u kolicima ili majkama sa malom djecom.

– Pothodnik je Direkcija za ceste trebala predati u nadležnost Općini Novo Sarajevo. Da li je do toga došlo mi ne znamo, ali znamo da je ovo katastrofa. 15 miliona KM, našeg novca je uloženo u ovu “rupu” koja ne služi ničemu, dodala je stanovnica Hrasnog Brda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79