Foto: Neon televizija
Starija maloljetnica napastvovana u centru Kalesije, oglasio se i MUP TK

Starija maloljetnica napastvovana u centru Kalesije, oglasio se i MUP TK


Jutros oko 8:20 u centru Kalesije seksualno napastvovana maloljetnica od strane starije muške osobe.

Roditelji učenika čija djeca pohađaju školu u Kalesiji ali i javnost koja je upoznata sa navedenim događajem je sa razlogom uznemirena.

Posebno uznemirava činjenica da se dogodilo u strogom centru u vrijeme kada učenici idu u školu, što odaje utisak da nam djeca nigdje nisu sigurna, piše Neon televizija.

I iz MUP-a TK su se oglasili o ovom događaju.

“Dana 04.09.2024.godine u jutarnjim satima, PS Kalesija, prijavljeno je od strane starije maloljetnice, da joj je u centru grada u Kalesiji prišla jedna muška osoba koja se neprimjereno ponašala prema njoj.

S tim u vezi, nakon prijave događaja, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, ta muška osoba je identifikovana i privedena u službene prostorije PS Kalesija, te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje po nalogu postupajućeg tužioca.

U skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku F BiH, Uprava policije MUP TK-a, nije u mogućnosti ustupati više informacija o prijavljenom događaju”, rečeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Uprave policije MUP TK-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija