Stefan Samardžija, osumnjičeni za tešku likvidaciji, predat sudu u Banjoj Luci

Stefan Samardžija iz Istočnog Sarajeva, osumnjičen za saučesništvo u likvidaciji Damira Ostojića iz Banja Luke u septembru prošle godine, predat je Okružnom sudu u Banjoj Luci. Zbog težine krivičnog djela, ali i opasnosti od bjekstva i uticanja na svjedoke, predložen je jednomjesečni pritvor, o čemu bi trebalo da bude odlučeno tokom večeri, prenosi RTRS.

Samardžija je priveden sinoć u prostorije tužilaštva, odnosno posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tešku likvidaciju. Nakon što ga je ispitao republički tužilac, danas je predat Okružnom sudu.

Iz Tužilaštva navode da je mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, ali i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svjedoke. Podsjetimo, Samardžija se sumnjiči da je odgovoran za likvidaciju Damira Ostojića u Banjoj Luci, u septembru prošle godine, prilikom čega je ranjena i Ostojićeva supruga.

Banjalučanin, Damir Ostojić likvidiran je iz zasjede 5. septembra prošle godine, a njegova supruga Sanda Јošić je ranjena. Na par je pucano iz vatrenog oružja dok su se automobilom vraćali kući. Ostojić je Banjalučanima bio poznat kao vlasnik kafića, a policiji po teškim krađama i pokušaju likvidacije, za koji je osuđen.

Osumnjičeni Samardžija već je poznat policiji. Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i lišen slobode. Privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, u oktobru prošle godine. Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovoj likvidacijom, osim Samardžije, lišene su su još tri osobe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79