Šteta nakon olujnog nevremena veća od pet miliona KM

Poljoprivredni proizvođači u Semberiji su nakon olujnog nevremena pretrpjeli štetu veću od pet miliona KM, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

Prema njegovim riječima, šteta od olujnog nevremena u iznosu od pet miliona KM evidentirana je samo na plastenicima, te je sigurno znatno veća.

“Šteta je zabilježena i na povrću, pšenici i kukuruzu pored Save i Drine, na području Amajlija, Broca i Crnjelova, kao i u voćarstvu. Ipak, najveću štetu su pretrpjeli plastenici kojih na području Semberije ima na oko 350 hektara, a 30 odsto ih je uništeno. Tako dolazimo do računice da je šteta samo na plastenicima oko pet miliona KM”, naveo je Savić.

On je dodao da je zbog obimnosti posla formirana petočlana komisija za procjenu štete, te da su vlasnici gazdinstava do utorka, 16. jula, prijavljivali gubitke.

“Prema instrukcijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske formirali smo petočlanu komisiju koja je i sada na terenu i pred njom je obiman posao”, rekao je Savić.

Na području Semberije registrovano je 6.000 poljoprivrednih gazdinstava prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79