Stevandić ima krizu identiteta? Nisam ja četnik, ja sam partizansko dijete! – Evo zašto je pjevao četničku pjesmu

Nenad Stevandić, kontroverzni lider pokreta Ujedinjena Srpska dospio je u žižu domaće javnosti prije 15-ak dana kada je na društvenim mrežama osvanuo spot fašistički spot Ujedinjene Srpske u kojem se degradiraju Bošnjaci, Hrvati i Albanci.

Kada smo pomislili da ne može biti radikalniji, Stevandić je na Twitter profilu objavio snimak na kojem se jasno čuje pjeva četničku pjesmu “Morem plovi jedna mala barka”.

Tako je Stevandić još jednom šokirao cijelu bh. javnost svojim postupcima, a koje bez imalo stida i srama javno objavljuje na društvenim mrežama.

Stevandić sada ide u novu krajnost. Naime, tokom gostovanja na Face televiziji, rekao je je da nije četnik, pjevanje četničke pjesme pravdao je tim da je to pjesma o “jednoj majci”.

-Nisam ja četnik, ja sam partizansko dijete, moj deda je odveden u logor zato što je pripadao Komunističkom pokretu. Ovo je pjesme o majci koja traži svog sina, a naravno da se obratila tada generalu Draži. Svi je pjevaju na slavama i ne znam zašto bi izborna komsija tumačila stvari iz mog privatnog života. To je dokaz da je CIK koalicija protiv Dodika i mene, ponavljao je konztraverzni Stevandić, a onda dodao:

-Volim i partizansku pjesmu ‘Bilećanku, a volim BiH 49 posto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79