Stevandić: “Ne može samo jedan narod u BiH imati dan žalosti”

Predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je da su u proteklom ratu u BiH procentualno svi narodi skoro jednako stradali, te da ne može samo jedan narod imati dan žalosti.

Stevandić je, reagujući na inicijativu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da 11. jul bude proglašen danom žalosti u BiH, Srni rekao da u proteklom ratu nije ginuo samo jedan narod, pa da samo on dobije dan žalosti.

On je dodao da je prvo potrebno nekoliko godina obilježavati pogrome i zločine nad Srbima, pa da se tek onda može razgovarati o prijedlogu Turkovićeve.

“Ako su sve suze iste i sve žrtve ravnopravne, a procentualno je svaki narod u BiH jednako postradao, onda se moraju uvažavati žrtve svih naroda u BiH. Mi Srbi se i dalje borimo za ravnopravnost, ne samo Republike Srpske, već i svojih mrtvih”, poručio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, uz svo uvažavanje i pijetet za grozne zločine u Srebrenici, Srbi ne mogu prihvatiti da srpske žrtve budu neravnopravne.

Ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji da 11. jul bude proglašen danom žalosti u BiH, te istakla da će Ministarstvo na čijem je čelu uputiti instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH u svijetu da obilježe 11. juli spuštanjem zastava na pola koplja, te upoznaju zemlje prijema o razlozima za takvo postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79