Stevandić o odluci CIK-a: Sve je to paraobavještajna igra

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je neprihvatljiva i neodrživa odluka Centralne izborne komisije BiH o poništavanju ovjere za učešće na izborima ove stranke i da će zbog toga biti upućena žalba Sudu BiH.

– Sve je to paraobavještajna igra i rađeno je po nalogu DF-a i SDA. Odluka je neodrživa i sve će biti veoma brzo pravno razjašnjeno. Članovi CIK-a ne znaju da sprovode izbore i stvaranjem afera pokušavaju da skrenu pažnju sa svoje nesposobnosti, rekao je Stevandić.

CIK zabranio učešće na izborima stranci Ujedinjena Srpska, Stevandić kažnjen sa 10.000 KM

On je istakao da je član CIK-a BiH Suad Arnautović pokazao da ”pripada paraobavještajnoj agenturi i da je sve rađeno po njihovom nalogu”.

– Ovdje je riječ o paraobavještajnim strukturama koje preuzimaju i pravosudnu nadležnost, jer nigdje ne postoji pravosudna odluka o nekom govoru mržnje, kao ni odluka ombudsmana za ljudska prava. Postoji samo paraobavještajna struktura koja djeluje na CIK i postavlja se pitanje da li se direktor OBA Osman Mehmedagić-Osmica sveti zbog svoje diplome ili se sveti SDA, dodao je Stevandić.

On smatra da DF, Mehmedagić i SDA pokušavaju da zavedu ”neku vrstu boljševičkog sistema u BiH”.

– Riječ je o diskriminaciji jednog naroda i njegovih legitimnih političkih predstavnika, što je neodrživo, rekao je Stevandić.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i Stevandića kaznila sa 10.000 KM. Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79