Stevandić odbacuje odluku Ustavnog suda BiH: Ovo je hibridni rat protiv Republike Srpske

Stevandić odbacuje odluku Ustavnog suda BiH: Ovo je hibridni rat protiv Republike Srpske


Predsjednik NSRS Nenad Stevandić najavio je da Republika Srpska neće ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH o državnoj imovini na Jahorini, tvrdeći da je ta odluka dio hibridnog rata protiv RS.

Stevandić je izjavio da Ustavni sud BiH djeluje kao jedna od rijetkih preostalih poluga hibridnog rata protiv RS, ponekad koristeći Federaciju BiH kao alibi.

On je naglasio da oktroisane odluke neće biti prihvaćene.

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o prodaji nekretnina na Јahorini, Stevandić je rekao da te odluke nemaju dejstvo bez saglasnosti srpskih sudija.

“Imamo odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Nećemo prihvatiti oktroisane odluke. U BiH sve mora da se završi saglasnošću naroda i entiteta. Gdje se narod i entiteti nisu saglasili, principi ravnopravnosti su narušeni,” istakao je Stevandić.

Dodao je da je Ustavni sud BiH, zajedno sa Kancelarijom visokog predstavnika, jedna od rijetkih institucija koja ne poštuje osnovne principe funkcioniranja, kao što je poštovanje naroda i entiteta, navodeći da trenutno ne poštuju samo Srbe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija