Stevanović: Konačno znam da je vijećnik SDP-a blokirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika

Farsa u vezi s nesuđenim izborom Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva mogla bi dobiti novi nastavak nakon istupa Dragana Stevanovića, člana Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Stevanović je na društvenim mrežama napisao kratak post s naslovom Kadrovska politika SDP-a Kantona Sarajevo.

“Konačno i službeno znam da je vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Sarajeva minirao izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika”, napisao je Stevanović.

Među 30 gradskih vijećnika SDP ima trojicu, a ako isključimo samog Stevanovića, mogao je misliti na Elvedina Kororu ili Muamera Mekića.

Stevanović je u komentarima ispod ove objave napisao kako su Jasmin Skorupan i Elvedin Korora napustili klub SDP-a u GV i formirali svoj klub.

Bogićević se 24. marta ove godine povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, gdje ga je predložio SDP. U jednom od tri medijska istupa tada je napisao kako je očigledno njegova kandidatura postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

“To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”, napisao je tada Bogićević.

Bogićević je kasnije jednoglasno izabran za gradonačelnika, ali on nije promijenio svoju odluku i nije prihvatio imenovanje piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79