Stevanović upitao ‘dušebrižnike’: A šta vam je alternativa?

Velika politička bura digla se nakon što su na vidjelo izašla nezadovoljstva manjih stranaka unutar Osmorke.

Prvo su iz nje izašli NES i SBiH, a sinoć je Zlatko Miletić (ZNG) šokirao izjavama na račun lidera Trojke.

Sve tri stranke kao razloge nezadovoljstva ističu ponašanje Milorada Dodika te u prvi plan guraju neki neshvatljivi idealizam koji su očekivali.

Sad je SDP-ov Dragan Stevanović upitao šta je alternativa? Odnosno, dok Miletiću i ostalima sad smeta proslava neustavnog 9. januara postavlja se pitanje kako to ukidanje tog datuma nije ranije bio uvjet?

Stevanović kaže da ako SDP, odnosno Trojka, nema većinu ne treba niti biti vlast.

“Da sam ja Neka, a nisam, ja bih odmah: Sabrao zastupničke ruke u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH i ako ih imam dovoljno ubrzano formirao izvršnu vlast ne osvrćući se na ove dušebrižnike.

Ako nemam većinu, odmah bih objavio da ostajem opozicija i prepustio SDA, DF, NES, SzBiH i ZNG da sa HDZ i SNSD (ili PDP i SDS) formiraju patriotsku vlast”, navodi Stevanović.

On potom ironično ističe kako bi Dodik odmah ukinuo 9. januar, kao i antidržavne zakone.

“A četnici bi odmah prestali divljati u Srebrenici – sve da udovolji svojim koalicionim partnerima. Naravno i Čović pi povukao Marinka i obje Lidije te odustao od izbornog zakona.

Svi bi bili zadovoljni. Patriote jer očuvaše BiH, a mi u SDP jer smo ostali na izvornim principima socijaldemokratije. Ako pak Čović i Dodik ne udovolje zahtjevima ili SDA i DF ostanu usamljeni, ili SzBiH, NES i ZNG principjelno odluče da ostanu opozicija, nikom ništa. I naredne četiri godine ćemo imati vlast u tehničkom mandatu.
Selmo će se vući po sudu Staša tući ženu

A u VM će ostati sve pošteni i sposobni. Košarac će i dalje tući ženu, Selmo će se vući po sudu, Branković će raditi sve po zakonu. Zoran će biti predsjedavajući a ne ministar, Bevandu će hitna donositi na sjednice, Biseri će stasati još koji rođak koji se može zaposliti u DKP.

U Vladi FBiH će Fadil i Ljerka povremeno, u pauzama suđenja, na sjednice vlade. Čampara će i dalje biti ministar i zastupnik, a Marinko dupli predsjednik (dvije plate manje) i dalje ćemo tražiti Sebijinu i Osmicinu diplomu dok ih ne nađemo.

Podnosićemo apelacije Ustavnom sudu, dobijati presude koje niko ne provodi, OHR će stavljati van snage zakone u RS koji će se i dalje provoditi,četnici će divljati, 9.januar se slaviti a mi ćemo to patriotski osuđivati.

I Bog te veselio, svi zadovoljni a Neka će aklamacijom biti ponovo izabran na Kongresu za predsjednika. Vojin, Zukan, Lana i Benjamina za podpredsjednike SDP-a zbog principjelnih stavova u očuvanju socijaldemokratske ideje.

Ti Evropo putuj. Mi ostajemo u ovoj žabokrečini a naši mladi će u bijeli svijet i dalje masovno i bez povratka.

DEMONKRATIJA JE TO I ČISTI PATRIOTIZAM BEZ TRUNKE IZDAJE!”, naveo je Dragan Stevanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79