Stigao medicinski izvještaj: evo od čega je umro Šaban Šaulić

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a nakon reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su vidjeli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj kada se u automobil u kojem je bio Šaban zakucao pijani Nijemac velikom brzinom.

Porodica bi trebalo ubrzo da može da vidi tijelo premunlog oca, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od pogibije do danas njihove institucije u stalnom kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan.

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pjevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naletio na njih, tako da su udarili u bankinu.

Protiv Nijemca, koji je izazvao udes, po službenoj dužnosti krivično se goni.

Kada je riječ o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktorica koja je vodila tim je, kako saznaje Tanjug, rekla da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svjestan i govorio, ali ga nisu razumjeli jer je pričao na srbijanskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport, ljekari su mu, prema njemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i unijeli u helikopter, nakon nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procjene doktora na licu mjesta da je on bio najteže povrijeđen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dvije bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mjestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Njemačkoj, koja uključuje prevoz helikopterom i čitav tim ljekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a nakon reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su vidjeli da je aorta pukla, što je bilo nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Ljekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mjesto, gdje je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o cjelokupnom protokolu spasa dala svoje mišljenje policiji.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79