Stipendije od 1.000 KM za studente – povratnike na području Republike Srpske

U Ministarstvu ističu da se ovogodišnji javni poziv razlikuje od prethodnih u značajnijoj podršci studentima sa posebnim priznanjima i većim prosjekom ocjena, kao i veći iznosi stipendija za sve studente – povratnike

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica raspisalo je javni oglas za dodjelu stipendija studentima-povratnicima na područje Republike Srpske.

U Ministarstvu ističu da se ovogodišnji javni poziv razlikuje od prethodnih u značajnijoj podršci studentima sa posebnim priznanjima i većim prosjekom ocjena, kao i veći iznosi stipendija za sve studente – povratnike.

Pravo na dodjelu stipendije imaju studenti koji su članovi povratničkih domaćinstava na području RS, imaju prijavljeno prebivalište u općinama povratka na području RS, studiraju na jednoj od priznatih visokoškolskih ustanova u BiH, redovni su studenti ili redovni samofinansirajući studenti, prvi put su upisani na neku od godina studija, I i II ciklusa po Bolonjskom ili dodiplomskog studija, te nisu stariji od 30 godina.

Iznos pojedinačne stipendije za sve studente iznosit će 1.000 KM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79