Stiže 80.000 vakcina u prvoj sedmici maja, a onda 214.000 vakcina osiguranih preko IPA fondova?

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio specijalnog predstavnika i šefa Misije EU u BiH Johanna Sattlera.

– Tokom razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ambasador Sattler je ponovio stav institucija i država članica EU da snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet kao i evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Sattler je informisao člana Predsjedništva BiH Džaferovića o dinamici isporuke vakcina za BiH preko EU, po kojoj u prvoj sedmici maja u BiH treba doći 80.000 vakcina preko programa COVAX, kao i prve isporuke od 214.000 vakcina osiguranih preko IPA fondova.

Sagovornici su iskazali zajednički stav da je fokus političkog djelovanja potrebno vratiti i staviti na borbu protiv pandemije COVID-19, kao i ispunjavanje potrebnih reformi na realizaciji 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u Evropskoj uniji – saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79