Stiže promjena vremena: Danas popodne i u narednim danima kiša

Stiže promjena vremena: Danas popodne i u narednim danima kiša


Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Krajini i na sjeveru Bosne sa kratkotrajnim pljuskom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 34 do 40 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

U narednim danima kiša

Sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana sa mjestimičnom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i sa slabom kišom. Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili karatkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 29 do 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka dodatno će porasti, što će usložnjavati opštu sliku.

Neophodno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore.

Sve izraženiji manjak svježine u noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija