Stiže snijeg! Od sutra u BiH značajno zahlađenje, a sljedeće sedmice…

Stiže snijeg! Od sutra u BiH značajno zahlađenje, a sljedeće sedmice…


Prema raspoloživim sinoptičkim kartama sredinom sljedeće sedmice očekuju se nove padavine

Od utorka, 4. februara, prostor Bosne i Hercegovine bit će pod uticajem frontalnog poremećaja sa sjevera kontinenta. Vlažniji i znatno hladniji zrak uslovit će pretežno oblačno vrijeme, značajniji pad temperature i padavine.

Padavine će u nižim područjima biti u obliku kiše, a u višim područjima prognozira se susnježica i snijeg. Djelimično razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika kao i izraženija hladna jutra u Bosni očekuju se od četvrtka, 6. februara.

Jutarnje temperature zraka u Bosni bit će u padu i varirat će od 3°C do 9°C (utorak) odnosno od -8°C do -3°C (od četvrtka). U Hercegovini minimalne temperature predviđaju se do 13°C u utorak tj. 2°C u četvrtak. Maksimalne temperature u Bosni pred kraj sedmice do 4°C a u Hercegovini do 9°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama sredinom sljedeće sedmice očekuju se nove padavine. Snijeg u Bosni i kiša u Hercegovini. Jutra hladna, uz negativne temperature u Bosni. Maksimalne temperature varirat će između 4°C i 10°C. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je porast temperature zraka.

Naredno ažuriranje izgleda vremena je 17.02.2020., saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija