Stiže snijeg u Bosnu i Hercegovinu!?

Stiže snijeg u Bosnu i Hercegovinu!?


Danas u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima hladna fronta koja će donijeti zahlađenje, padavine te prolazno jak sjeverni vjetar.

Do dolaska hladne fronte tokom prijepodnevnih sati i sredinom dana preovladava toplo vrijeme uz prisutan, a u višim krajevima i jak juzni i jugozapadni vjetar. U dijelovima sjeverne i sjeveroistočne Bosne uz duže sunčane periode, dok nad ostatkom zemlje dolazi do porasta oblačnosti koja Hercegovini i zapadu Bosne već donosi lokalno slabije padavine.

Hladna fronta nam dolazi u kasnim poslijepodnevnim satima, prvo će zahvatiti sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne, a u večernjim satima i ostatak zemlje.

Hladna fronta će donijeti jače naoblacenje praćeno jacim padavinama, kisom koja će uz brz pad temperature u visim krajevima preći u snijeg, a uz jači intenzitet padavina prolazno malo snijega ili susnjezice je moguće i u nizinama. Uporedo sa padom temperature i padavinama, u zoni nailaska hladne fronte prolazno će zapuhati umjeren do jak, u sjevernim dijelovima zemlje i olujan sjeverni vjetar.

Najjači vjetar ocekuje dio sjeverne i sjeveroistočne Bosne (slika), gdje se lokalno očekuju udari i do oko 75 km/h, ovakav vjetar moze prouzrokovati određene štete, pa stoga oprez.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija