Stiže velika promjena na TikToku, maloljetnici na udaru: Imat će tačno vrijeme koliko smiju biti na ovoj društvenoj mreži

 

TikTok kao aplikacija koja je postala izuzetno popularna među mladima uvodi veliku promjenu.

TikTok postavlja ograničenje od 60 minuta dnevnog vremena pred ekranom za korisnike mlađe od 18 godina, piše BBC.

Ako mladi dosegnu novo ograničenje, moraće unijeti šifru za nastavak korištenja usluge taj dan. Ali imaće mogućnost isključiti se iz nove mjere, za koju TikTok kaže da će biti uvedena uskoro.

Aplikacija u vlasništvu Kine rekla je da uvodi ovu funkciju kako bi pomogla ljudima da održe kontrolu i osvijeste broj sati u svom danu koje provedu gledajući u ekran. TikTok je rekao da novo ograničenje dolazi nakon što je prošle godine uveo zahtjev za poticanje tinejdžera da upravljaju svojim vremenom ispred ekrana.

Rečeno je da je to pomoglo povećati korištenje njihovih alata za vrijeme pred ekranom za čak 234 posto.

Korisnici platforme moraju imati najmanje 13 godina, a kao dio ove nove promjene, svako mlađi od 18 primiće sedmičnu obavijest s rekapitulacijom svog vremena ispred ekrana. Svako ko odustane od novog ograničenja od 60 minuta, ali nastavi koristiti aplikaciju 100 minuta dnevno, dobiće upit od TikToka da postavi svoje vlastite kontrole vremena pred ekranom.

Roditelji djece koji koriste opciju Family Pairing u aplikaciji takođe će moći postaviti ograničenja vremena upotrebe, kao i pristupiti nadzornoj ploči koja bi dala pregled korištenja aplikacije, piše N1info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79