Stižu prve pretpostavke gdje se krio Gačić

Sarajevski policajci u razmjeni vatre ubili su danas serijskog ubicu – Edina Gačića, a ta informacija najviše je obradovala mještane Hadžića, Suhodola, Tarčina i drugih mjesta na kojima se mogao pojaviti Gačić.

Mještani koji žive u mjestu Toplice koje je povezano s mjestom Suhdol kažu da se Gačić mogao kriti u napuštenim kućama i vikendicama, piše Radiosarajevo.

“Policijska operacija trajala je oko četiri sata, a onda su se začuli pucnji i ubrzo je došla informacija da je Gačić likvidiran”, rekao je mještanin sela Toplice koje se nalazi u blizini mjesta gdje je Gačić likvidiran.

loading...

Dodao je i da se u blizini mjesta gdje je Gačić likvidiran nalaze i neke napuštene kolibe i štale u kojima se Gačić mogao sakriti.

Mještani ističu i kako su se krili dok je Gačić bio na slobodi i dodaju kako su imali i lovačke puške “spremne” za ne daj Bože.

Gačić se krio na području između Suhodola i Lepenice gdje je danas i ubijen. Informacije s terena kažu da nije napuštao ovo područje, te da je najvjerovatnije vrijeme provodio u napuštenim kućama, štalama, ali je i pravio sebi sklonište.

 

Crna hronika / foto Radiosarajevo