Sto dana prodaje “passata”: Zašto Benjamina Karić još uvijek nije prodala sporni automobil?

Odmah nakon što je preuzela funkciju gradonačenice Sarajeva, Benjamina Karić obećala je prodaju službenog “passata” koji je u vlasništvu Gradske uprave. Jer neće da je prozivaju zbog luksuza.

Danas se obraćala javnosti povodom prvih 100 dana mandata. “Passat” je zvanično još uvijek službeni automobil u vlasništvu Gradske uprave.

Na konkretan potez koji je naišao na pozitivne reakcije javnosti, čekalo se nešto više od tri mjeseca. Početkom mjeseca juna na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva donesena je Odluka o pokretanju postupka prodaje četiri službena automobila čiji je vlasnik Grad Sarajevo.

Gradska uprava Sarajeva prodaje četiri auta, među njima i vozilo staro više od 15 godina

Iz Gradske uprave su nam kazali kako su se stekli uvjeti za raspisivanje Javnog oglasa o prodaji putničkih automobila, te da je postupak u toku.

Međutim, nakon mjesec otkako je Odluka objavljena u “Službenim novinama Kantona Sarajevo” javni poziv o prodaji službenih automobila nigdje nije objavljen. Posljedni javni poziv koji je objavila Gradska uprava datira još iz decembra prošle godine.

Iz Gradske uprave nisu precizirali kada bi javni poziv mogao biti objavljen uprkos tome što su se svi uvjeti za to stekli piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79