Stojanović: Apsurd mi je da političari čija stranka obnaša vlast organizuju šetnje

Nisam protiv protestnih šetnji građana, ali neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem koji stalno pokazuje propuste, naveo je Igor Stojanović, SDP-ovac i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, povodom današnje protestne šetnje građana organizirane nakon stravičnog trostukog ubistva u Gradačcu.

– Šetnje neće zaustaviti nove žrtve. Nego konkretno političko djelovanje. Apsurd mi je da političari čija stranka obnaša vlast organizuju šetnje. Osim ako neko ne opstruira vaše namjere. Zato sam jutros organizovao sastanak sa ekspertom za ljudska prava i rodnu ravnopravnost Adnanom Kadribašićem, Ministrom pravde FBiH Vedranom Škobićem, njegovim pomoćnikom Damirom Šapinom i Lejlom Hodović iz gender centra FBiH. O konkretnim aktivnostima ubrzo ću vas obavjestiti nakon što struka da konkretne prijedloge – napisao je Stojanović na svom Facebook profilu.

Na današnje proteste u Sarajevu pozvala je Benjamina Karić, SDP-ovka i gradonačelnica Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79