Stojanović: Nisam za to da okolo hodamo i pljujemo SDP kao što to radi Čengić

U toku je Osmi kongres Socijaldemokratske partije BiH na kojem se raspravlja o izmjenama Statutom SDP-a.

Javnosti se obratio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović koji je kazao da je kao i predsjednik stranke Nermin Nikšić nezadovoljan kadrovskim rješenjima.
No video…

“Drago mi je da je predsjednik Nikšić javno priznao greške. Više puta sam javno isticao nezadovoljstvo, nisam se slagao s nekim rješenjima. Ne znam zašto Denis Bećirović nije danas ovdje. Nisam za to da okolo hodamo, pljujemo i krivimo, pogotovo na način na koji to radi Irfan Čengić jer je on pet godina bio u strukturama odlučivanja”, kazao je Stojanović.

Mišljenja je da je SDP jedina struktura koja se bori za jednakopravnost.Istakao je da će delegati odlučiti da li će biti produžen mandat predsjedniku Nerminu Nikšiću na dvije godine.

Da li će Irfan Čengić preći preko teških riječi Nermina Nikšića?

“Ne treba s dodatnom tačkom na kongresu produžavati mandat predsjedniku, smatram da to nije dobro. S druge strane, ne može se zanemariti da smo u jednom procesu kada imamo jake udare od strane opozicije i kada smo preuzeli veliku odgovornost. Može to sve puno bolje, moramo pooštriti kriterije unutar SDP-a kada biramo ko nas predstavlja”, rekao je Stojanović.

Smatra da je tačka dnevnog reda o produženju mandata predsjedniku trebala biti ranije uvrštena, a ne na Kongresu nakon prijedloga Kantonalne organizacije iz Tuzle.

Podsjetimo, Kongresu prisustvuje 528 od 600 delegata među kojima nisu član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i delegat u Domu naroda FBIH Irfan Čengić.

Kako nam je potvrđeno, Irfan Čengić je na godišnjem odmoru, a nisu poznati razlozi zašto Bećirović nije došao na stranački kongres.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79