Stojanović prozvao Cvijanovićku “ublehom”

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović komentarisao je jučerašnje podrške duž entitetskih linija koji su organzovani kao podrška predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku povodom optužnice koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH.

Stojanović je rekao da su, bez ikakve koristi za Srbe, niti za bilo koga, održana četiri skupa podrške Miloradu Dodiku.

“Na jednom od skupova gospođa Cvijanović je nosila transparent ‘Postoji granica’. Za Srbe bi najbolje bilo da su politički lideri RS-a odveli okupljene ljude na granicu sa Crnom Gorom, na radnu akciju i sredili granični prelaz Šćepan polje”, rekao je Stojanović.

Dodao je da bi od toga i Srbi i svi ostali imali mnogo više koristi.

“Ovako samo priča i neka okupljanja bez konkretnog političkog efekta za život običnog čovjeka. Popravite život, ne prodajite ljudima ublehe na skupovima”, dodao je Stojanović.
Podsjećamo, jučer su održani protesti na entitetskoj liniji, nakon što sarajevska policija nije dozvolila te iste proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH. Protesti su organizovani kao podrška Dodiku zbog podizanja optužnice Tužilaštva BiH protiv njega, a tokom pola sata bio je obustavljen saobraćaj na entitetskoj liniji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79