Stojčevac: Novi život starog dragulja

Stojčevac: Novi život starog dragulja


U protekle dvije godine, Općina Ildža zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo i nekoliko relevantnih ministarstava i institucija, posvećeno su radili na uređenju Stojčevca – nekadašnjeg omiljenog izletišta Sarajlija i bivšeg odmarališta bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita. Danas vam donosimo pogled na ovu obnovu kroz objektiv naše redakcije.

Stojčevac, smješten u podnožju planine Igman, u blizini Velike aleje na Ilidži i izletišta Vrelo Bosne, nekada je bio simbol opuštanja i bijega od gradske vreve za mnoge Sarajlije. Međutim, tokom godina, ovaj dragulj prirode zapustio se i postao zaboravljen, piše Crna hronika.

POGLEDAJ GALERIJU

Međutim, međusobna saradnja vlasti rezultirala je obnovom ovog izletišta. Počevši od infrastrukturnih poboljšanja do restauracije postojećih objekata, Stojčevac se polako vraća u život. Pogledajte naše fotografije koje prikazuju postignuti napredak i ponovno oživljavanje ovog mjesta.

POGLEDAJ GALERIJU

Ovi napori za oživljavanje Stojčevca označavaju novi početak za ovo izletište. Dok se izgradnja i restauracija nastavljaju, nadamo se da će se Stojčevac vratiti na mjesto gdje će Sarajlije i posjetioci ponovo stvarati uspomene, provoditi vrijeme u prirodi i uživati u ovom predivnom dijelu Bosne i Hercegovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija