Stojnić: “Hitno da se dovede inostrani doktor i konačno da se utvrdi lažna amnezija Alise Mutap”

Denis Stojnić, sportista i MMA borac, često je tvrdio da zna informacije koje su od značaja u slučaju ubistva Dženana Memića. Nekoliko puta je javno govorio o ovom slučaju.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će Tužilaštvo BiH predložit Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”, produži pritvor još za dva mjeseca, ponovo se oglasio Stojnić.

Naime, on navodi kako je potrebno hitno da se dovede strani doktor i konačno utvrdi lažna amnezija Alise Mutap.

Denis Stojnić dobio prijetnje: “Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti…”

– Nadam se da će Tužilaštvo hitno tražiti pomoć od antikorupcionog tima na čijem je čelu gospodin Erduan Kafedžic i gospodin Eric Larson i naravno pomoć Američke ambasade što sam i ranije govorio. Hitno da se dovede strani doktor i konačno utvrdi lažnu amneziju Alise Mutap. Kada se utvrdi da je lažna amnezija, automatski ona postaje saučesnik ubistva i slijedi lišavanje slobode kao što je i njen otac Zijo Mutap lišen. Vjerujem da će onda ona da kaže ko su još saučesnici ubistva tu noć kada je mučki pretučen rahmetli Dženan Memića, navodi Stojnić.

Između ostalog, navodoi kako je federalni policajac doktor Nermin Šehović iznio dokaze da je od samog početka istraga pogrešna, javlja Oslobođenje.

– Riješavanjem ovog slučaja ubistva koji traje dugih pet godina, bi bila pobjeda za sve nas građane BiH i građanima bi bilo vraćeno povjerenje u Sud, Tužilaštvo i policiju. A na dobrom smo putu da se riješe i ubistva momka iz Banjaluke Davida Dragičevića, našeg navijača Sarajeva Vedrana Puljića i naših heroja policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su izgubili svoje živote čuvajući naš grad od kriminala, istakao je Stojnić.

Denis Stojnić: Zijo Mutap s pomagačima je pretukao Dženana Memića, a Alisa je to znala

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79