Stojnić: Neka nam Kanton plati kirije a mi nećemo otpuštati radnike!

U nastavku hitne sjednice Vlade Kantona Sarajevo zbog pogoršane epidemiološke situacije doneseni su novi zaključci. Skraćivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, za sada, ipak neće biti kao ni pomoći ugostiteljima.

“Ako se broj zaraženih nastavlja, moguće je da dođe do potpunog zatvaranja. Pozivam građane i poslovnu zajednicu da se pridržavaju mjera i da čuvaju sebe i svoje najmilije”, dodao je Forto”

Forto: Šaljem posljednje upozorenje, za 2-3 dana može biti potpuni lockdown

Nakon brojnih komentara vlasnika ugostiteljskih objekata, Denis Stojnić je bez dlake na jeziku poslao poruku Premijeru Edinu Forti. Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Sarajevski ugostitelji imaju zahtjev: Ako nam skrate radno vrijeme neka nam KANTON SARAJEVO plati kirije a mi nećemo radnike otpuštati i nećemo ljude slati na biro! Ako to ne učine, svaki dan smo ispred vlade Kantona Sarajevo kao nase kolege Tuzlaci.

Neka nam političari plaćaju kirije, a mi ćemo sve ostalo. Radnike, doprinose, vodu, struju i ostale troškove koje svaki mjesec imamo. Ovaj prijedlog da se radi do 18:00 je samo da se nama ugostiteljima zamažu oči i da se kao zahvalimo na zlatnoj sredini. Nama je problem što ne radimo do 23:00h a ne 20:00h . Zamolit ću Premijera Fortu da stane uz narod i da nam bude servis građanima a mi ćemo to na izborima 2022 nagraditi.

Ako neko od političara želi uništiti ugostitelje, onda su dužni platiti kirije zbog smanjenja radnog vremena. Svi se borimo protiv pandemije, korona je prisudna godinu dana ali sve mjere su pokazale da su neuspješne. Dok se stanovnistvo ne vakciniše, nikakvim mjerama nećete spriječiti zarazu. Pobrinite se da vakcine što prije nabavite i neka se vakciniše ko želi.”- izjavio je Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.

Haris Zahiragić na strani ugostitelja: Premijer Forto nas ponovo upozorava, čak i prijeti, da će nas kazniti potpunim lockdownom!

Amar Trbović, iz Udruženja sarajevskih ugostitelja, za Oslobođenje je večeras prokomentarisao nove mjere koje je donijela Vlada Kantona Sarajevo.

On je rekako kako će se ugostitelji truditi da pomognu u rješavanju covid krize.

– Zadovoljni smo donesenim mjera, maksimalno ćemo se truditi da pomognemo u rješavanju ove covid krize, poručio je u svojoj izjavi Trbović.

Podsjećamo, da su iz ovog Udruženja najavili da će izaći na proteste ukoliko ne budu bili zadovoljni sa donesenim mjerama, ali čini se da od toga, barem za sada, neće biti ništa.

Trbović se još jednom zahvalio Vladi KS i premijeru Edinu Forti.

– Hvala Vladi KS i hvala premijeru Edinu Forti. Mi smo već rekli da je bolje da uvedu lockdown, nego da radno vrijeme ograniče do 20 sati, kazao je Trbović za Oslobođenje-

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79