Stojnić: Većini drugih kantona su dozvoljavali rad do 23 sata, samo mi ne radimo

Nakon što je Vlada FBiH na današnjoj sjednici odlučila da zabrana kretanja bude za građane bude od 23 sata do pet sati ujutro, sarajevski ugostitelj i MMA borac kazao je da pozdravlja odluku Vlade FBiH, te se nada da će isto postupiti i sarajevska vlada.

– Što se tiče odluke Vlade FBiH podržavam je. Broj zaraženih u Kantonu Sarajevu se znatno smanjio. Da li je to zbog ljepšeg vremena, ja to sada ne mogu reći, jer nisam doktor, ali realnost je da se broj zaraženih smanjuje. Što se tiče ugostitelja sada je na redu Vlada KS da odobri također od 23 do pet sati zabranu kretanja za građane. Odnosno da i ugostitelji mogu raditi, kao i svi drugi privrednici. Sarajevska vlada je na potezu. Prema informacijama kojima raspolažem većina drugih kantona su dozvoljavali rad do 23 sata, a mnogi i duže od toga – pojasnio je Stojnić.

On tvrdi da je policijski sat koji je ranije uveden neustavan.

-Po meni je prvo trebalo proglasiti stanje nesreće, a to Vlada FBiH nije učinila, pa tek onda ograničiti kretanje. Vidjećemo kako će sada djelovati sarajevska vlada, jer ovo trenutno nama ugostiteljima ništa ne znači. Nama Vlada KS naređuje do kada možemo raditi. Njih sada čekamo, da odluče da li radimo do 20 ili 23 sati. Ranije, kada je proglašen policijski sat radno vrijeme je bilo do 23, odnosno gosti su objekte morali napuštati do 22.30 da bi mogli na vrijeme stići kućama. Amerika i Holandija su se otvorile, njihovi ugostitelji rade. Moram naglasiti da se od nas ugostitelja i privrednika puni budžet. Više je i vrijeme da se sve polako vraća u normalu, i za nadati se da će situacija biti sve bolja i bolja – zaključio je Stojnić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79