Mujo Stonoga reketirao najboljeg prijatelja?

Mustafa Halimanović (56) zvani Pukovnik Mujo Stonoga, kojeg su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili prekjučer u akciji BIC zbog iznude, predat je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Općinskom sudu Sarajevo predložen je pritvor za njega. Halimanovićevu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji nije želio komentirati hapšenje svog klijenta.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je Halimanović kazao tužiteljici kako njemu advokat ipak nije potreban, jer je on pošten čovjek, koji ništa nije skrivio. Isti izvor otkrio nam je da su u pitanju odranije neraščišćeni računi, piše Avaz.

Saznajemo i da je žrtva iznude bio njegov dugogodišnji prijatelj, koji je čak neko vrijeme živio kod Halimanovića i čuvao mu kuću. Specijalci FUP-a uhvatili su Halimanovića prekjučer na klupi prekoputa “BBI Centra” u trenutku kad je od svog prijatelja iznudio 5.000 KM, prijeteći da će ga likvidirati, kao i njegovu porodicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79