STOP 385: Bojkot ‘Made in Croatia’ najbolji odgovor Hrvatskoj

Vlasti Hrvatske promijenile su odluku koja se odnosi na prelazak građana iz Bosne i Hercegovine, odnosno svih onih koji dolaze iz BiH te se novom naredbom traži odlazak u samoizolaciju od 14 dana.

Ovakva odluka dokazala je da Hrvatska BiH ne smatra ni blizu mogućom članicom EU, a taj nezajažljivi poriv da pokažu da su veći i bolji od nas nadjačao je i činjenicu da pola Dalmacije plače.

Na uštrb ekonomije dokazuju svoju diskutabilnu politiku koja nam je još jednom pokazala, i to po ko zna koji put, da Hrvati nemaju časne namjere prema BiH.

Zašto se bune hrvatski političari iz BiH: Prvi put ni sa putovnicom ne mogu u “Lijepu našu”, za koronu nema razlike

Ovakav argument zasnovan je na činjenici da nam vlasti Hrvatske nisu pokazale niti jedan uvezeni slučaj korone iz BiH. Mi ne znamo koji je to klaster nastao od nekog iz BiH, ali znamo da su u Hrvatskoj najpogođenije županije u koje baš Bosanci i Hercegovci ne putuju često!?

I predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svojim govorom u Crnoj Gori dokazao je da, iako je lijevo orijentiran, politika Hrvatske prema BiH je uvijek ista – lažno prijateljska. Skoro sam uvjerena da nikada nećemo s njima riješiti pitanje granice, uzimajući u obzir dužinu, a namjere Hrvatske nikada neće biti drugačije. Svako malo poniženje koje nam serviraju sve je teže pitko.

Skolna sam zato napisati radikalne stavove. Da smo pametni, bojkot svega što je “Made in Croatia” bio bi sasvim solidan odgovor na izolaciju. Ovako sve ostaje na priči. Protok robe se vrši, mi kupujemo, a Hrvatima dobro, još nas ne gledaju. Čudim se da su nam tranzit ostavili slobodan.

Vrh Hrvatske konstantno je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Upadaju nenajavljeni i nepozvani, raspiruju podjele i mržnju, narušavaju granice BiH, krče bh. šumu…
Zar to dobri susjedi rade? Bez obzira što to zapakuju u uglađenu evropsku priču, predstavljajući se europejcima, celofan za čas spadne. Ostane prava, ogoljena istina.

Hrvatska iz ove države izvlači novac kroz svoje kompanije, uzima nam vodu da proizvodi struju, desničari uzimaju glasove, evo sad i ljevičari istim stopama idu. Otimate nam sportiste, ali i druge ljudske i prirodne resurse. Znate vi ambasadore da onog dana kada Bosna i Hercegovina uđe u Evropsku uniju, puno toga nećete moći provoditi.
Hrvatska je, sada je to definitivno dokazala jedna od najopasnijih zemalja po svoje susjede u cijeloj Evropskoj uniji.

Na sav glas priča o EU, a oteli su imovinu naših firmi.To nisu vrijednosti koje zagovara Evropska unija.

Oteto prokleto, uvijek je bilo.

Nismo vam još zaboravili obavještajne radnje vaše službe. SOA je u našoj je državi pokušala instalirati “teroriste” u liku i djelu neznalica s predznakom islama. To vam i u

Briselu znaju, baš kao što su sve oči uprte u brutalnost koju činite prema migrantima.

Hrvatska policija napada i premlaćuje i vraća nazad u Bosnu i Hercegovinu unesrećene ljude. Bez mobitela, bez odjeće, bez nade, bez budućnosti.

Takva politika vam je fašistička, tako se jednostavno zove. A, ona kao takva mora završiti na ‘otpadu’, tamo gdje će završiti i vaša ideja da odlažete nuklearni otpad, tik uz našu granicu.

Svjesni smo svih vaših udruživanja, što diplomatskih što zločinačkih (presuđeni UZP) i namjera vaših, a nadam se da će i Brisel konačno reagirati, ali i bh. vlasti da će recipročno djelovati, prenosi Patria.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79