Stradali u eksploziji se upoznali u kafani kobne večeri

Bilećanin Gojko Šarenac (43) i Trebinjac Aleksandar Pravica (43) stradali su u ponedeljak uveče od eksplozivne naprave aktivirane u bilećkom selu Donji Davidovići u kući Šarenca, a tragedija je otkrivena tek u utorak uveče, kada je i prijavljena policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Pravica je zbog trgovine često dolazio u sela oko Bileće i Berkovića, a sa Šarencem, koji je živio od poljoprivrede i sječe drva, od ranije se, kako saznajemo, ipak nije poznavao do kobne večeri kada su se upoznali u kafani u selu Divin, nadomak Davidovića.

Pravica se navodno požalio da je iz Trebinja i da nema gdje prespavati, da bi ga Šarenac pozvao svojoj kući u obližnje selo, dobro ugostio, jer su na stolu bili meza i piće.

Portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović je, nakon završenog uviđaja koji su u srijedu obavili javni tužilac i pripadnici policije, potvrdio da su u kući Šarenca u Donjim Davidovićima aktivirane dvije eksplozivne naprave.

Iako se, prema dosadašnjim nalazima i utvrđenim činjenicama, pretpostavlja da su obojica stradalih aktivirali po jednu ručnu bombu, o ovim je detaljima, kako kaže, još rano govoriti.

“Ono što možemo reći jeste da su izuzeti uzorci kašike sa lica mjesta i biće upućeni na vještačenje, a najvjerovatnije je da se radi o ručnim bombama”, kazao je Vukanović i dodao da postupajući tužilac radi na utvrđivanju drugih činjenica da bi se rasvijetlile okolnosti pod kojim je došlo do ove tragedije.

Da li je uopšte došlo do sukoba između dva slučajna poznanika ili je u pitanju nešto drugo, za sada je obavijeno velom tajne, a tako će možda i ostati.

Ono što se još pouzdano zna jeste da je Obrad Šarenac, rođak pokojnog Gojka, pošavši kod njega u posjetu odmah vidio da se događa nešto čudno, jer je u kući bilo upaljeno svjetlo, staklo na prozoru razbijeno, da bi pogledom kroz prozor ugledao tijelo rođaka.

“Vidio sam upaljeno svjetlo u njegovoj staroj kući, ali u njoj nije bio niko, da bi ga našao u drugoj kući, krvavog na podu”, kazao je Obrad.

On je potom pozvao policiju i rođaka Veljka koji živi u blizini.

“Ja živim jedno kilometar daleko od Gojkove kuće, a sa njim sam ovdje bio i u nedelju, jer smo se obilazili možda svako pet dana, odlazili zajedno do susjednog Divina i družili se, da bi me u utorak veče pozvao Obrad telefonom i javio mi da je ispred kuće od Gojka koji u kući leži sav u krvi”, kazao je Veljko Šarenac, takođe Gojkov rođak.

Kada je ušao u kuću i nakon što je na podu ugledao Gojka, skrenuo je, kaže, pogled prema prozoru i ugledao još jednog mrtvog muškarca, da bi onda došla i policija.

Leševi oba muškarca su dovezeni u Prosekturu Trebinje, gdje će sutra forenzički patolog dr Dražen Damjanjuk obaviti spoljašnji pregled i po potrebi obdukciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79