Štrajk sve izvjesniji: Agencija za lijekove ostaje bez stručnog kadra

Agencija za lijekove i medicinska sredstva, radi u najtežim uslovima od osnivanja, stručni ljudi odlaze u penziju a također nekoliko stručnih farmaceuta su najavili da odlaze na druge poslove gdje su bolje plaćeni, saopćeno je iz Sindikata Agencije za lijekove.

“Vijeće ministara ne radi zbog već poznatih političkih odluka, a popunjavanje upražnjenih pozicija ključnim ljudima nije moguće bez raspisivanje konkursa. Kada će se desiti niko ne može dati odgovor, politika ne zna a i kad se uključi nama samo otežava procedure.

Dolazi do nekakve političke gimnastike i običnog naduravanja „ko je bitiniji“ u ovoj cijeloj priči.

Kontrolu kvaliteta lijekova i vakcina po određenim prametrima uredno i na vrijeme izvršavamo, ne gledajući na radno vrijeme, vikende i praznike samo zato što smo u funkciji pacijenta, njihovo zdravlje nam je na prvom mijestu”, ističe Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata.

Upozoravaju i da ni jedan lijek na tržištu, ili vakcina, nisu kasnili zbog neažurnosti Agencije.

“Mi najbolje znamo kako se dovijamo u vrlo odgovornim poslovima, dokle nije izvjesno. Neko bi se trebao ozbiljno pozabavati nedostajućem stručnim kadrom i boljim materijalnim satusom, svih uposlenih u Agenciji, da li ima volje – nema. Mi se ozbiljno pripremamo sa Reprezatitivnim sindikatom državni službenika i uposlenika oko organizacije budućeg štrajka, koji je neizbježan, a vrlo izvjesan jer nemamo alternative”, dodaje Rustemović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79