Stranka Fikreta Abdića tvrdi da idu u koaliciju s Narodom i pravdom, ovi to demantuju

Laburistička Stranka BiH objavila je da je postigla dogovor u vezi s konstituiranjem Općinskog vijeća u Velikoj Kladući i o zajedničkom radu u narednom četverogodišnjem periodu.

Elvira Abdić-Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, najavila je koaliciju sa DNZ-om i strankom Narod i pravda, prenosi Klix.

“Znam da mnogim našim članovima i simpatizerima, ali i široj javnosti, je pomalo nelogično da nakon toliko godina koaliramo sa DNZ-Krajiškom strankom i sa vijećnicima NiP-a”, kazala je u videu Abdić-Jelenović.

No, iz NiP-a su kazali da neće biti dio većine s Laburistima.

Kako navode, u proteklih mjesec dana predstavnici šest parlamentarnih političkih stranaka u OV Velika Kladuša održali su niz sastanaka u cilju stvaranja parlamaentarne većine, a što u konačnici nije dalo očekivane rezultate.

“Predstavnici političke organizacije Narod i pravda bili su učesnici ti razgovora i dali svoj maksimalni doprinos da se postignu pozitivni rezultati oko formiranja većine u Općinskom vijeću, međutim to se na žalost nije desilo”, naveli su iz organizacije NiP-a u Velikoj Kladušić.

Kako dodaju, da li postoji neka druga opcija većine u Općinskom vijeću, pokazat će situacija na nastavku konstituirajuće sjednice koja je zakazana za četvrtak 28. januar.

“Slijedeći upute svoje centrale te kantonalnog odbora kao i zaključke općinskog povjereništva, politička organizacija Narod i pravda neće biti dio nikakve parlamentarne većine općinskog vijeća Velika Kladuša u čijem sastavu bude Laburističa stranka”, navodi se u reakciji koju potpisuje predsjednik povjereništva NiP-a Rifet Šakinović.

U takvim okolnostima, dodaje se, NiP će biti dio opozicije te dati svoj maksimalni doprinos u kvalitetnom radu općinskog vijeća.

“Koliki će biti učinak vrijeme i rad u budućnosti će pokazati, s obzirom da Narod i Pravdu u općinskom vijeću predstavlja jedan od dva izabrana vijećnika i to je Nedzad Nadarević dok je drugi vijećnik Amir Ćufurović iz svojih ličnih razloga pismenim putem tražio njegovo istupanje iz članstva stranke Narod i pravda što je prihvaćeno, poštujući njegovu odluku te pravo da djeluje kao nezavisni vijećnik. NiP bez obzira na takve okolnosti nastavlja u svom djelovanju na principima svoje programske platforme”, naveo je Šakinović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79