Stranke iz Sanskog Mosta će smijeniti SDA načelnika?!

U Sanskom Mostu jučer su općinske organizacije Nezavisnog bloka, DF-a, A SDA i Narodnog pokreta pristupile Narodnom evropskom savezu (NES). Ovu stranku u buduće će u Sanskom Mostu voditi Nijaz Kadirić koji će napustiti mjesto predsjednika Kantonalnog odbora Nezavisnog bloka u USK.

– Naša želja da se konačno krene sa okrupnjavanjem političke scene u BiH. U Sanskom Mostu smo implementirali želju lokalnih organizacija četiri stranke. Vjerujem da ćemo u Ključu uskoro imati sličan proces, a vode se razgovori i u ostatku USK. Ostavku na mjestu predsjednika KO NB-a sam podnio kako ne bih zbunjivao ljude, a još uvijek nije izvjesno hoće li NB u ostatku BiH slijediti primjer iz Krajine, za Patriju je rekao Kadirić.

Nakon ujedinjavanja u Sanskom Mostu NES ima osam vijećnika i zajedno sa SDP-om čini većinu u Općinskom vijeću. Prema saznanjima Patrije većina nakon što nije prihvatila izvještaj o radu općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića (SDA) razmišlja o pokretanju njegovog opoziva. Iz većine tvrde kako je saradnja s načelnikom loša, a insistiraju i na usvajanju rebalansa budžeta koji je SDA sa partnerima usvojila još prije izbora plašeći se rezultata.

– O tome se još vode razgovori. Jedan od problema je i Općinska izborna komisija čijim radom također nismo zadovoljni, a čiji rad će se uskoro ocjenjivati, rekao je Kadirić.

U većini smatraju da bi sa postojećim sastavom OIK–a opoziv načelnika teško prošao, pa je moguće da prije toga dođe do promjene članova OIK- a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79