Strašna tragedija na gradilištu u Tutinu: Kran pao na radnika

Strašna tragedija na gradilištu u Tutinu: Kran pao na radnika


Na gradilištu mosta kod Mehovog Krša u Tutinu dogodila se teška nesreća u kojoj je jedan radnik izgubio život. Prema prvim saznanjima, nesreća se dogodila kada je kran pao na nesretnog radnika. Hitne službe su brzo reagovale, ali je, nažalost, bilo prekasno za bilo kakvu intervenciju.

U ovom trenutku nije jasno da li je tragedija posljedica nepažnje kraniste ili tehničkog kvara na samom kranu. Prema preliminarnim informacijama, postoji mogućnost da je došlo do prekida kontratega, što je prouzrokovalo pad krana..

Most kod Mehovog Krša dio je važnog putnog pravca prema Crnoj Gori, a rekonstrukciju izvodi firma iz Beograda koja je angažovana na obnovi infrastrukture u ovom dijelu Srbije, prema informacijama koje prenosi Telegraf.

Ova tragedija ponovo je pokrenula pitanje sigurnosti na gradilištima, s obzirom na to da nesreće poput ove, nažalost, nisu rijetkost. Očekuje se da će se istraga fokusirati na to da li je došlo do tehničkog propusta ili greške u procedurama rukovanja mašinama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija