Strašno: 20 učenika se otrovali užinom iz obližnjeg lokala, završili u bolnici

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Aranđelovcu prošlog utorka je od užine, i to piletine i kroasana, otrovano oko 20 učenika i jedna nastavnica.

Majka jednog dječaka navodi da su djeca užinu kupila u lokalu koji pod zakupom posluje unutar školskog dvorišta, a dan nakon što se bolnica u tom gradu napunila djecom, lokal je zatvorila sanitarna inspekcija!

T. M. kaže da je njen sin (14) tog 19. oktobra pozvao oca iz škole, rekao mu da povraća, kao i da nema snage da hoda do kuće.

Dijete je prvo povraćalo u školi, a onda i u kolima, iako do kuće imamo dva minuta vožnje. Pomislili smo da može da bude koronavirus. U domu zdravlja sam najprije pitala šta da radim s njim jer je dotad povratio već 20 puta i jedva stoji na nogama! Rečeno nam je da već imaju dječaka koji je u veoma lošem stanju i da je dijete odvedemo u Opštu bolnicu u Aranđelovcu – ispričala je za Kurir i dodala da sin nije prestajao da povraća.

Kada su stigli svojim kolima u bolnicu, sanitet je dovezao dječaka koji je bio veoma loše, a koji je zapravo drug iz razreda njenog djeteta!

Bili smo ispred bolnice, poslije 15 minuta stigao je i njihov treći drug u istom stanju. Za sat vremena stiglo ih je još troje. Mi majke smo se gledale u šoku i pitale djecu šta su jela – ispričala je ona.

U medicinskom izvještaju maloljetnog sina ove sagovornice stoji da je dječak pojeo slatku kiflu iz pekare u školskom dvorištu i da su tegobe krenule sat vremena kasnije. Također je navedeno da je o slučaju obaviješten epidemiolog.

Majka dječaka kaže da su djeca završila kod ljekara sa istim simptomima – povraćanjem, dijarejom i temperaturom. Ona dodaje da je slika iz bolnice bila strašna.

Djeca su iscrpljena spavala po krevetima, roditeljima u krilu. Uzeti su brisevi, a doktorica mi je rekla da sumnja da je u pitanju stafilokoka – rekla je ona.

Iz Opšte bolnice u Aranđelovcu nismo uspjeli da dobijemo informaciju o broju hospitalizovane djece, kao ni o uzroku ovog trovanja, jer je zamjenica direktora bila u operacionoj sali, a direktor na bolovanju. Također, probali smo da stupimo u kontakt sa sanitarnom inspekcijom nadležnom za ovo područje, ali se na njihove brojeve telefona do zaključenja ovog broja niko nije javljao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79