Strašno: Pijan vozio 175 km/h, u automobilu bilo i dijete

Zamjenik načelnika Uprave saobraćajne policije Beograda Boban Milinković kazao je za RTS da je za tri dana u ovom gradu zabilježeno više od 9.000 saobraćajnih prekršaja, a više od 900 vozača je vozilo pod utjecajem alkohola.

Čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod utjecajem psihoaktivnih supstanci.

– Saobraćajna policija od petka pojačano kontrolira saobraćaj, za prva tri dana zabilježeno je preko 9.000 prekršaja, više od 900 vozača je isključeno iz saobraćaja, 220 vozača zadržano je na triježnjenju. Zabilježeno je 35 nasilničkih vožnji, od toga je 30 vozača bilo pod utjecajem alkohola, pet prekršaja otkrili su presretači. Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača koji su vozili pod utjecajem psihoaktivnih supstanci – naveo je Milinković.

Dao je primjer jednog oca koji je zaustavljen na autoputu, jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo 10-godišnje dijete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.

– On je zadržan na 12 sati, pozvana je supruga da preuzme dijete. Kazna nije bitna u odnosu na ono što je moglo da se desi, to je strašno – naglasio je Milinković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79