Strašno u Srbiji: Profesor poznat po uznemiravanju učenika napravio novi skandal

Foto: Unsplash/Ilustracija

J. M, profesor fizičkog vaspitanja u Medicinskoj školi na Zvezdari, gurao je, vrijeđao i vikao na učenice druge godine zato što su se smijale i razgovarale tokom časa, tvrdi majka jedne učenice.

Nije to bio prvi put da se profesor J. M. nedolično ponaša, a poslije nasrtaja na učenice uhvatio je za vrat dječaka kom su ljekari dijagnostikovali lakše povrede.

Ovo za Republiku tvrdi J. P, majka jedne od učenica koja je bila žrtva profesorovog nedoličnog ponašanja. Međutim, i ranije su se učenice žalile da ih profesor J. M. pipa, ulazi u svlačionicu dok se presvlače, pa čak i da je jednoj od njih podizao majicu da provjeri da li je zaista imala hiruršku intervenciju.

Roditelji su se užasnuli i kada je profesor prije nekoliko godina nosio majicu s natpisom “Ajde da ga mjerimo”.

Poslat na obuku iz komunikacije

Majka J. P. kaže da ne zna kome bi se više obratila s obzirom na to da škola ne reaguje adekvatno na pritužbe roditelja i trudi se da zataška slučaj napada na učenice.

– Strašno je sve što se događa, djeca su imala čas fizičkog, a tri djevojčice su zaboravile da ponesu opremu. Sjedile su za vrijeme časa, pričale i smijale se, što je profesora, kako je i sam rekao, isprovociralo. Gurao ih je, vrijeđao i govorio im riječi koje nikako nisu primjerene i ne želim da citiram. Poslao ih je na kraju kod direktorke, gdje su djeca objasnila šta se desilo – tvrdi ovaj majka.

Ona tvrdi i da nadležni, umjesto rješenja problema, pokušavaju sve da zataškaju.

– Ne želim da tolerišem takve stvari, pa sam se konsultovala s advokatom, koji me je posavjetovao da zatražim sastanak sa upravom škole. Održan je taj sastanak prevencije protiv nasilja, na kom učestvovalo njih 12, tu su bila stručna lica i profesori, među kojima i J. M. On je sve priznao, a čak je rekao da ne osjeća krivicu jer su ga učenice isprovocirale – priča šokirana žena.

Ona kaže da joj je najstrašnije što je djevojčicama izrečena usmena opomena razrednog starješine zbog nepoštovanja pravila škole i navodnog poniženja nastavnika, dok je profesor upućen na akreditovanu obuku na temu umijeća komunikacije.

“Hoćeš da mi pop**iš”

Prema riječima J. P, ovo nije bio posljednji slučaj nedoličnog ponašanja profesora.

– Drugi roditelji su mi ispričali da je nekoliko dana kasnije nasrnuo na dječaka kom je upala lopta u prostoriju u kojoj je sjedio profesor. A to što je mali ušao da uzme loptu profesora je iznerviralo, pa je nakon časa upao u svlačionicu, vikao na dječaka i uhvatio ga za ruku, pa za vrat. Rekao je djetetu: “Hoćeš sad da mi pop**iš ku**c?!” – tvrdi ova majka i dodaje da je od drugih roditelja čula da je majka dječaka sve prijavila policiji.

Na pitanja koja je Republika poslao Medicinskoj školi na Zvezdari odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Ulazio u svlačionicu bez kucanja

Svjedočenja roditelja o nedoličnom ponašanju profesora J. M. potiču još iz 2019, kada su ga optužili da je dodirivao učenice.

– Pipa ih dok rade vježbe, ulijeće bez kucanja u svlačionicu dok se presvlače – pisali su tada mediji.

Jedan od roditelja je tom prilikom naveo da sve učenice trećeg razreda imaju problema s njim.

– Jednom je na čas došao u majici sa natpisom “Ajde da ga mjerimo”. To je zaista velika sramota – rekao je otac učenice.

Provjeravao hirurški rez

D. P, majka učenice, ispričala je ranije za medije da je njena kćerka imala hiruršku intervenciju i donijela opravdanje da je oslobođena fizičkog.

– Profesor joj je pred drugim djevojčicama podigao majicu da provjeri da li ima ranu od reza. On nije mjerodavan to da gleda! Poslije nekog vremena opet joj je podigao majicu da bi vidio u kakvom je stanju ožiljak – ispričala je tada majka djevojčice.

Ona je naglasila da je škola bila obaviještena, ali da ništa nije preduzeto

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79