Strava na Kosovu: Profesor, policajac i advokat 2 godine silovali maloljetnicu, ucjenjivali je i prisilili na pobačaj

Šest osoba, među kojima gimnazijskog profesora, policajca i advokata u srijedu je kosovsko pravosuđe optužilo da su dvije godine silovali maloljetnicu, koja je bila prisiljena pobaciti, objavilo je državno odvjetništvo.

Iskustvo te djevojke sa zapada Kosova šokiralo je zemlju i potaknulo javnu raspravu u parlamentu o statusu žena u vrlo konzervativnom društvu.

Predsjednik Hashim Thaci tu je aferu nazvao “tragičnom i monstruoznom”.

Šesterica osumnjičenih, među kojima je i ginekolog, optuženi su za spolno zlostavljanje, zloupotrebu moći i izazivanje trudnoće spolnim nasiljem, prema saopćenju tužilaštva.

Istraživački portal Insajderi otkrio je ta zlostavljanja u februaru. Riječ je o djevojci koja je 2017. imala 16 godina, a silovanja su se nastavila i 2018.

Insajderi na svojoj stranici navode da je 2017. profesor počeo spolne odnose s tom djevojkom i obećavao joj brak. Kada je otkrila da je oženjen i otac djece, prijavila ga je policiji.

Policajac kojem je ispričala problem prijetio joj je da će njenim roditeljima obznaniti njenu vezu s profesorom, ukoliko s njim ne bude odlazila u hotel četiri puta sedmično, što se događalo cijele 2018. godine.

Kada je zatrudnjela, policajac ju je u januaru 2019. odveo u Prištinu na pobačaj.

Advokat dodijeljen djevojci također ju je silovao, kao i ginekolog, prema istom izvoru.

Odvjetništvo nije otkrilo pojedinosti o dvije prve osobe optužene za silovanja danas osamnaestogodišnje djevojke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79