Strava u centru grada: Leševi trule van hladnjače, izvađeni organi spakovani u kese i kutije

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Zbog kvara hladnjača nekoliko mrtvaca i dalje leži po hodnicima, kojima se širi nesnosan smrad, a nadležni obećavaju da će problem biti riješen sljedeće nedjelje.

Tijela pokojnika ostavljena van hladnjače, izvađeni organi spakovani u najlon kese i kutije, mrlje osušene krvi po zidovima i podu kapele prizori su koji su prije nekoliko dana, po drugi put, zaprepastili ekipu sanitarne inspekcije, koja je, po prijavi građana, ponovo upala u nišku kapelu, kojom gazduje JKP „Gorica“.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Isti prizor inspektori su zatekli i prije skoro godinu dana, kada je, takođe zbog kvara na hladnjači, nekoliko leševa, ali i odsejčenih dijelova tijela ostavljeno u hodnicima kapele. Situacija se očigledno do danas nije bitno popravila, a nadležni obećavaju da će problem sa hladnjačama biti riješen sljedeće nedjelje.

Nestao zapisnik

Zoran Milojković, direktor JKP „Gorica“, kazao je za Kurir da bi situacija trebalo da bude sanirana najkasnije u utorak.

Post [M,D] Text - ADX / Video

– Ne bih da spominjem na šta sam sve naišao po dolasku na funkciju direktora, na kojoj sam tri mjeseca, ali moram da primijetim da nakon mog postavljenja u arhivi nije bilo zapisnika sanitarne inspekcije koja je prije skoro godinu dana zabilježila sve nedostatke i naložila da se otklone. Ne bih da istražujem, ali prava je enigma kako je taj papir nestao. Sumnjam da je ta prijava inspekcije od mene sakrivena, a bila je u februaru 2018. godine. Niko nije naveo ovdje da je to problem. Sada je četiri ili pet tijela smješteno u prostoriju za pripremu pokojnika jer je kapela od dolaska inspekcije postala pravo gradilište. Kreči se, mijenjaju se lajsne, a krenulo se i sa popravkom te dvije hladnjače, tako da u ponedjeljak ili utorak moći ćemo da kažemo da je situacija sanirana – priča Milojković.

Problemi

On kaže da je naišao na gomilu problema, ali da je odgovoran samo za ono što se događalo u posljednja tri mjeseca.

Post [M,D] Text - Linker

– Za ove dvije hladnjače koje ne rade uspio sam za dva i po mjeseca da prikupim nekoliko ponuda, pored svih problema na koje sam naišao. Ja sam vidio taj nestali zapisnik tek prije dva ili tri dana, kada mi je sanitarna inspekcija to pokazala. Što se tiče prokišnjavanja u jednoj prostoriji, mora da se skine lim sa krova i da se krov u tom dijelu rekonstruiše – rekao je Milojković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments