Strava u Zagrebu: Zatočili dijete (16), premlatili ga, vozali po gradu i tjerali da im kaže gdje se nalazi treća osoba

31-godišnjak i 33-godišnjak su u petak, u sobi jednog smještajnog objekta u centru Zagreba, 16-godišnje dijete udarali šakama i nogama po glavi i tijelu kako bi ga prisili da ih odvede do treće osobe koja je, navodno, iz te sobe ukrala novac 33-godišnjaka.

Dijete su odvukli do automobila marke Škoda Kamiq zagrebačkih registarskih oznaka i natjerali da sjedne na stražnje sjedište što je ono u strahu od daljnjeg fizičkog napada i učinilo. 31-godišnjak je bio za volanom. Potom su dijete odvezli u šumu na nepoznatoj adresi i tamo ga ponovno fizički napali tražeći od njega da im pokaže gdje stanuje treća osoba.

Nakon toga su ga prisilili da uđe u automobil i nastavili ga voziti po gradu. 16-godišnjaku su pritom nanijeli teške tjelesne povrede, prenosi Dnevnik.

Iskoristio nepažnju i pobjegao iz automobila

U jednom trenutku dijete je iskoristilo njihovu nepažnju tijekom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu i iskočilo iz automobila. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.

33-godišnjak je u subotu u Zagrebu u jednom smještajnom objektu kod sebe držao oko 780 grama marihuane pakirane u dvije plastične vrećice. Tako pripremljena droga bila je namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

“Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je po toj zakonskoj osnovi obojici okrivljenika odredio istražni zatvor, dok je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Po primitku pisanog otpravka rješenja, ovo državno odvjetništvo će odlučiti o podnošenju žalbe”, priopćilo je općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79