Stravična nesreća kod Bosanskog Novog: Poginuli supružnici, povrijeđeno dijete i muškarac

Stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, a još dvije teško povrijeđene, dogodila se jučer poslijepodne na magistralnom putu Prijedor – Bosanski Novi u mjestu Gornja Svodna.

Poginuli su supružnici P.P. i S.P. kojima su imali 83. i 84. godine.

S.P. se u trenutku nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu Yugo 45 kojim je upravljao njen suprug P.P. Ona je preminula na mjestu nesreće, a muškarac nedugo poslije u prijedorskoj bolnici.

Drugi učesnik u ovoj saobraćajnoj nesreći je vozilo Škoda kojim je upravljao R.R. iz Donje Dragotinje. On je u ovoj nesreći zadobio teške tjelesne povrede, a teško je povrijeđeno i 9-godišnje dijete koje je s njim bilo u vozilu.

Lokalni portal InfoPrijedor piše da su van životne opasnosti, ali će biti zadržani na liječenju. Uviđaj su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor obavili policijski službenici PS Bosanski Novi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79