Stravična nesreća u Novom Pazaru: Ženu udario automobil na pješačkom prijelazu

Novopazarka I.H. (59) povrijeđena je jučer oko 17 sati kada je u naselju Selakovac udario automobil na pješačkom prijelazu.

Na snimku sa video nadzora vidi se kako nesrećna žena kreće da prelazi Dubrovačku ulicu kada na nju nalijeće automobil.

Povrijeđena žena ubrzo se podigla sa asfalta, ali su joj kasnije u novopazarskoj Opštoj bolnici konstatovani prijelom lijeve potkoljenice, kontuzija desnog kuka i posjekotine na tijelu.

Nakon ukazane pomoći, ona se osjeća dobro, prenose Novosti.

U Policijskoj upravi Novog Pazara kazali su nam da je vozač E.H. (19) saslušan, nakon čega je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u redovnom postupku.

Novopazarsko naselje Selakovac poznato je po čestim saobraćajnim nezgodama, zbog čega je lokalna samouprava odlučila da nabavi i postavi kamere koje će snimati odvijanje saobraćaja.

U toku je izrada studije koja će pokazati na tačno kojoj lokaciji će biti postavljen video nadzor.

Kamere će imati mogućnost da snimaju tablice i registruju saobraćajne prekršaje, a sve podatke će proslijeđivati policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79