Stravično: Bošnjak likvidirao komšinicu zbog međe, sačekao je na putu i zaklao nožem

Nasilna smrt Milke Grivičić (55) bila je tragična kulminacija dugogodišnjeg spora prvih komšija oko zajedničkog prilaznog puta te poremećenih međuljudskih odnosa.

Nesretna žena likvidirana je krajem juna 2018. oko 13 sati na Gornjem Zametu kod Rijeke pred kućom u kojoj je živjela njena majka, na prilaznom putu koji vodi i do ulaznog praga kuće prvih komšija, Džemala i Slavice Merdanović.

Džemal Merdanović (73), rodom iz Bosanske Gradiške, po zanimanju elektrozavarivač i otac jednog djeteta, tereti se da je sačekao Milku Grivičić kada je prolazila uskim puteljkom, koji je bio predmet sudskog postupka dvije porodice, idući prema kući do svoje majke. Tada ju je napao nožem oštrice duge 21 centimetar, kojim joj je zadao više ubodnih rana u gornji dio tijela i glavu, od kojih je nesretna žena brzo podlegla povredama.

Njegova supruga Slavica Merdanović optužena je da je istog dana, nakon likvidacije, a prije nego što su istražitelji počeli s pretragom njihove kuće i posjeda, isključila i sakrila uređaj za video-snimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu. Tereti se da je to učinila jer je znala da su kamere mogle zabilježiti likvidaciju te je tako željela onemogućiti istragu da ima i taj dokaz protiv muža, piše 24sata.

Također, pretragom nakon likvidacije policija je zaplijenila arsenal oružja (ručna bomba M75, ručni bacač raketa, 51 komad vojnog streljiva raznih kalibara) koji je on držao u kući.

Istraga je rasvijetlila pozadinu zločina tj. neriješene imovinsko-pravne i narušene međususjedske odnosi između Merdanovića i porodice žrtve između kojih je postojao višegodišnji spor vezan za korištenje prilaznog puta, jedinog kojim se može doći do povezanih kuća.

Optuženi Merdanović, kojem je zbog opasnosti od ponavljanja djela produžen boravak u istražnom zatvoru, nije došao na suđenje. Dokaže li mu se krivica prijeti mu kazna od 5 do 20 godina iza rešetaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments