Stravično samoubistvo u Banjaluci: Sam sebe zaklao nožem!?

Inspektori za krvne delikte PU Banjaluka i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci već četiri dana pokušavaju da riješe enigmu oko smrti Ž. S. (35) iz Slavićke koji je, prema prvim rezultatima istrage, izvršio samoubistvo tako što je sam sebe zaklao nožem!

Kako saznaje SrpskaCafe policiji je u četvrtak 22. februara prijavljeno da se u porodičnoj kući u Slavićki kod Banjaluke u lokvi krvi nalazi tijelo Ž. S. sa jezivim tragovima klanja po vratu.

Pored tijela je zatečen nož, a iako je na prvi pogled djelovalo kao da se radi o gotovo ritualnom ubistvu, svi dokazi su govorili suprotno. Nakon cjelodnevnog uviđaja, kome je pored policijskih inspektora prisustvovao i tužilac Branko Bjelajac, te specijalista sudske medicine utvrđeno je da se radi o samoubistvu i da je Ž. S. sam sebe zaklao nožem.

– Prizor na licu mjesta je bio jeziv… Glava je gotovo bila odrubljena s tijela i to sa dva reza nožem. Jedan rez sa prednje, a drugi sa zadnje strane vrata. Takve scene se ne viđaju ni u filmovima i nikada nešto slično na uviđajima nismo zatekli – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je smrt nastupila između 21 i 23 sata, ali u samoj prostoriji i kući nisu pronađeni dokazi o prisustvu druge osobe.

– Sve je detaljno pročešljano. Uviđaj je rađen cijelu noć, pa i sutradan do podnevnih sati. Uz pomoć specijaliste sudske medicine na kraju se došlo do zaključka da se radi o samoubistvu – pojašnjava izvor blizak istrazi.

Iako djeluje da je tako nešto nemoguće, ispostavilo se da je u sudskoj praksi sličnih slučajeva bilo i ranije, te da su ih mahom počinili psihički bolesnici u stanju akutne psihoze, praćene određenim paranojama.

– To je očigledno i sada bio slučaj. Ovdje se radilo o samcu koji se očigledno nije liječio od bolesti i koristio adekvatnu terapiju. Iznad njegovog kreveta zatečena je i ikona na kojoj je prikaz odrubljivanja glave Svetog Jovana i vjeruje se da je upravo iz te slike i došla inspiracija za tako stravičan suicid – pojasnio je sagovornik iz istrage.